Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay z puree z fasolki szparagowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 pojedyncze
masło
fasolka szparagowa 800 g
ząbki czosnku 2
mąka 1 łyżka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay z puree z fasolki szparagowej

Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano.

Fasolkę płuczemy ,kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka zmięknie ,odcedzamy i miksujemy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,płaską łyżkę mąki i chwilę podsmażamy na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 29.10.2014 21:41
ciekawy przepis
Kuchenka 28.10.2014 14:39
apetycznie wygląda
pajbek 28.10.2014 13:10
Pyszne mięsko :-)
Rysia 28.10.2014 12:11
Lubię taki klasyczny de volaille.
marenka 28.10.2014 11:52
Świetny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak