Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay z piekarnika

5.0
(33)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat do szczypta
Koperek suszony Prymat 1/2 smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay z piekarnika

Pierś z kurczaka umyć i przekroić na pół. Delikatnie rozbić. Mięso doprawić solą i białym pieprzem. Na środek każdej piersi położyć kawałek masła posypanego natką pietruszki i zawinąć w rulonik. 

Następnie tak przygotowane devolay zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopniach przez około 30-40 minut. Po tym czasie wyjąć i posypać koperkiem (suszonym lub świeżym). 

Podawać z ziemniakami i surówką z buraczków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 06.06.2013 22:04
z piekarnika nie jadłam, na pewno dobry
KasiaK90 15.03.2013 09:10
pyszne mięsko:)
[email protected] 14.03.2013 12:16
takiego jeszcze nie jadłam
Justyna/Dzastus 14.03.2013 12:04
taki devolay jest bardzo smaczny a do tego zdrowszy
miki47 14.03.2013 11:19
bardzo smakowicie wygląda
David 14.03.2013 11:07
przepyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak