Devolay z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 kg
  • pieczarki

    250 g
  • cebula

    1 szt
  • żółty ser

    100 g
  • masło

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka

  • jaja

    2 szt
  • Sól, pieprz, majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka oczyścić,rozbić.Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki.Podsmażyć na 2 łyżkach masła razem z cebulką.Doprawić.Piersi przyprawić.Ser pokroić w słupki.Na rozłożony filet nakładać farsz oraz kawałek sera.Zwijamy.Tak przygotowane rolady obtaczamy najpier w mące potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.Smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.Możliwość smażenia we frytownicy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 25.08.2012 21:51
jaka super devolay ale bym zjadła
Sylwia56 21.08.2011 19:40
pychotka
gusia1000 02.07.2011 16:42
Dobry do obiadu.
evita0007 19.04.2011 18:35
mmm pycha :-)
madi356 05.04.2011 17:38
pycha:)
Agnieszka_B 16.12.2010 19:19
Uwielbiam tak przyrządzone mięso:)
magical66 10.12.2010 17:17
przepyszne
MAR3STA 09.12.2010 16:54
złociste i pyszne!
Malinka 01.12.2010 10:41
Dla mnie \"niebo w gębie\" :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat