Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay z masłem paprykowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
masło
Papryka słodka mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay z masłem paprykowym

Kroki postępowania

1
Masło mieszamy z mieloną słodką papryką w ilości która odpowiada naszemu smakowi.
Krok 1 - Devolay z masłem paprykowym foto
2
Filet kroimy na kawałki i rozbijamy na kotlety. Na brzegu plastra kładziemy trochę masła i rolujemy wszystko razem. Zawijaniec który Nam wyjdzie można dodatkowo spiąć wykałaczką aby się nie rozwalał.
Krok 2 - Devolay z masłem paprykowym foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej, smalec lub oliwę i przekładamy na nią kotlety. Smażymy je ze wszystkich stron aż będą miały piękny złoto - brązowy kolor.
Krok 3 - Devolay z masłem paprykowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 02.06.2015 15:47
Wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak