Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay z jarmużem i mozarellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
jarmuż 5 listków
mozarella 125 g
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jajko 1
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay z jarmużem i mozarellą

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - Devolay z jarmużem i mozarellą foto
2
Jarmuż drobno kroimy.
Krok 2 - Devolay z jarmużem i mozarellą foto
3
Na każdy filet kładziemy drobinę masła, kawałek mozarelli i odrobinę jarmużu.
Krok 3 - Devolay z jarmużem i mozarellą foto
4
Zawijamy devolaye.
Krok 4 - Devolay z jarmużem i mozarellą foto
5
Devolay obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni tak długo, aż mięso będzie odpowiednio miękkie (widelec wbity w mięso łatwo będzie w nie wchodził).
Krok 5 - Devolay z jarmużem i mozarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 19.04.2016 20:53
Wspaniały i apetyczny.))
norweska20 19.04.2016 19:41
apetyczna propozycja
Motorek 19.04.2016 18:52
fajny przepis
Franciszek 19.04.2016 18:42
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak