Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay- obiad

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól, pieprz do jajka
jajko do panierki
ziemniaki 1,5 kg
pomidor 1 kg
powidła śliwkowe do nadzienia
sos czosnkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay- obiad

schab rozbijamy. NA jedną stronę wykładamy 203 łyzeczki - powideł Z. Zalezy jak duzem mamy kotlety. wijamy w roladkę, spinamy wykałaczką. Obtaczamy w jajku z przyprawami ( sól, pieprz) i bułce tartej Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy na frytki i smażymy na rozgrzanym tłszczu, od czasu do czasu mieszając wodize. POmidora kroimy. Wykładamy porcje obiadowe. Frytki posypujemy ziołami, pomidory solą. Devolay polewamy sosem czosnkowym. Obaidek pyszny. Ja osobiscie czesto robię devolay.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.01.2013 23:14
"na jedną stronę wykładamy 203 łyżeczki powideł; ??? co?
dagmara020 04.12.2012 21:26
ja tak zawijane mięsko robię z zółtym serkiem pycha:) ale ciekawy pomysł:)
Botwinka 03.10.2012 19:19
super obiadek
Emiliozo 10.08.2012 21:08
ale syty biad
jolanta19 09.08.2012 19:17
mniam
parysek10 07.08.2012 16:11
dobry obiad
Gracer 07.08.2012 15:13
.. zastanawiające dlaczego 3 takie same zdjęcia ????

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak