Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay drobiowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 gram
masło 100 gram
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay drobiowy

Kroki postępowania

1
Do masła dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, zioła prowansalskie, sól, mieszamy.
Krok 1 - Devolay drobiowy foto
2
Filet z kurczaka rozbijamy na płat, przyprawiamy solą i pieprzem, na środek dajemy masło i zwijamy ciasno.
Krok 2 - Devolay drobiowy foto
3
Jajka mieszamy w miseczce, a do drugiej wsypujemy bułkę. Każdy deolay moczymy najpierw w jajku, potem w bułce i tak dwa razy.
Krok 3 - Devolay drobiowy foto
4
Smażymy na oleju z każdej strony, musi się dobrze upiec, by w środku mięso nie było surowe. Polecam. Smacznego
Krok 4 - Devolay drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak