Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolaje z pieczarkami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
pieczarki 300 gram
ser żółty 8 plastrów
masło
sól i pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
jajko 3 sztuki
mąka do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Devolaje z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy , kroimy na pół tak aby powstał motyl. Przyprawiamy solą pieprzem i Kucharkiem.
Krok 1 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
2
Mięso delikatnie rozklepujemy, najlepiej przez folię żeby się nie porwało
Krok 2 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
3
Umyte pieczarki kroimy i podsmażamy na maśle,doprawiamy sola pieprzem .
Krok 3 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
4
Na mięsie układamy ser ,pieczarki ,kawałek masła. Zwijamy dewolaje.
Krok 4 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
5
Panierujemy w mące , jajku z przyprawami i bułce tartej, układamy na blasze.
Krok 5 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
6
Polewamy rozpuszczonym masłem, i pieczemy ok godziny w 170 stopniach.
Krok 6 - Devolaje z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 26.01.2017 13:40
Smakowite i kuszące .swoim smakiem jak i wyglądem.;)
MarysiaB 26.01.2017 13:00
Wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak