Devolaje z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 sztuki
  • pieczarki

    300 gram
  • ser żółty

    8 plastrów
  • masło

  • sól i pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko

    3 sztuki
  • mąka

    do panierowania
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
Mięso myjemy , kroimy na pół tak aby powstał motyl. Przyprawiamy solą pieprzem i Kucharkiem.
Krok 2 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
Mięso delikatnie rozklepujemy, najlepiej przez folię żeby się nie porwało
Krok 3 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
Umyte pieczarki kroimy i podsmażamy na maśle,doprawiamy sola pieprzem .
Krok 4 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
Na mięsie układamy ser ,pieczarki ,kawałek masła. Zwijamy dewolaje.
Krok 5 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
Panierujemy w mące , jajku z przyprawami i bułce tartej, układamy na blasze.
Krok 6 - Devolaje z pieczarkami i serem foto
Polewamy rozpuszczonym masłem, i pieczemy ok godziny w 170 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 26.01.2017 13:40
Smakowite i kuszące .swoim smakiem jak i wyglądem.;)
MarysiaB 26.01.2017 13:00
Wyglądają smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat