Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

devoille inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 sztuka
ryż do risotto
pepperoni 4 plastry
feta 50 gr
czosnek 2 ząbki
masło
śmietana 18 proc 1/2 szkl.
natka pietruszki
jajko
sól i pieprz do smaku
grzyby świeże 1 szt
pancetta 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: devoille inaczej

Farsz do piersi :
Boczek posiekać,podsmażyć z pepperoni. Fetę,grzyby i czosnek posiekać drobno i dodać do boczku,Dodać soli i pieprzu do smaku.

Pierś posolić i popieprzyć.Następnie w piersi z kurczaka zrobić głęboka kieszonkę i włożyć farsz. Tak przyrządzonego kotleta zapanierować w jajku i bułce tartej.Obsmażyć dobrze na patelni , a następnie piec w piekarniku przez ok30min

Ryż:
Ryż ugotować,Na patelni rozpuścić 2 duże łyżki masła, wbić jajko wymieszać dodać soli i pieprzu.Dodać ugotowany ryż. Posiekać 1/2 pęczka natki pietruszki i dorzucić do ryżu.powoli wlewać śmietanę do ryżu ciągle mieszając

podawać z różnymi surówkami

smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak