Desery truskawkowo-jogurtowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 sztuka
  • galaretka agrestowa

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    250 ml.
  • truskawki

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody , odstawiamy do ostygnięcia . Połowę truskawek kroimy na mniejsze części i układamy na dnie pucharków , zalewamy połową ostudzonej galaretki . Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu , wylewamy na galaretkę.Wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia . Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia. Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką agrestową .Wstawiamy do lodówki do stężenia.
bogusia 82
Desery najlepiej smakują schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
W poszukiwaniu inspiracji 17.06.2015 10:53
Aż chce się jeść :)
ilka01 16.06.2015 23:02
apetyczne danie :)
mysza75 16.06.2015 22:38
jakie to dobre z truskawami
dom-agi 16.06.2015 21:38
Pięknie podany!
Małgorzata Pin 16.06.2015 21:23
Takie deserek to coś dla mnie.
RenataZ-et 16.06.2015 20:39
Łatwy do zrobienia , zdrowy i smaczny deserek
mikrusiak 16.06.2015 20:08
hmmmmmmmmmmmmmmmmm.... ja też chceeeeeeeeeeeee...;P
Agata3 16.06.2015 20:03
kradne jeden deserek :)
Justi2401 16.06.2015 18:09
Pyszne, lekkie i w dodatku ślicznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat