Deserek brzoskwiniowo-waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Galeretka brzoskwiniowa

    1 sztuka
  • wrzątek

    150 ml
  • brzoskwinie w puszce

    1 sztuka
  • serek waniliowy

    400 g
  • posypka czekoladowa

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w 150ml wrzątku dużo mniej powinniśmy użyć wody niż na opakowaniu podano.
Kroimy brzoskwinie z puszki na mniejsze części dokładnie na kwadraciki wielkość zależy od nas ale mniejsze ładniej wyglądają .
Pokrojone brzoskwinie wrzucamy do galaretki , mieszamy i wylewamy około 5-6 łyżek do miseczki w której robimy deserek.
Wstawiamy do lodówki żeby się zastygło.
W tym czasie dodajemy serek waniliowy do galaretki , może wydawać się rzadkie i że się nie skrzepnie ale oto chodzi .
Wyjmujemy zastygniętą galaretkę z lodówki i wlewamy przynajmniej do połowy miseczki , kubeczka , czy czego tam używamy . Ja użyłem małych kubeczków.
I wstawiamy do lodówki na minimum 2h.

Zastygnięty deser nie bardzo będzie chciał odejść od naszej miseczki czy też kubeczka.
Więc dosłownie na chwilę wsadzamy go do gorącej wody.
I będzie nam łatwiej go wyjąć :)

Życzę Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat