DESEREK BANANOWO-JABŁKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt
  • banan

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banana sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i przełożyć do miseczki. Jabłko umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Pokrojone jabłko gotować na parze przez 5-6 minut. Ugotowane na parze jabłko i sparzonego banana rozdusić widelcem na papkę.
Benita
Do deserku można dodać namoczony w mleku biszkopcik.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 15.06.2016 11:31
Pyszny deserek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat