Przepis i sposób przygotowania na: DESER "ZIELONO MI"
Z litra zielonego Pysia odlać 3/4 szklanki, resztę przelać do garnka, zagotować.
W odlanej części wymieszać budynie, pod koniec wlać do gotującego się Pysia, cały czas mieszając, by nie porobiły się grudki.
Tak powstały zielony budyń przelać do szklaneczek.
Szklaneczki odstawić, aż budyń nieco przestygnie.
W tym czasie przygotowujemy galaretkę rozpuszczając ją w ok. 3/4 szklanki wrzącej wody.
Odstawiamy by ostygła i zgęstniała. Biszkopciki połamać i ułożyć w szklaneczkach na budyniu.
Ubić śmietanę z dodatkiem cukru pudru i śmietan fixem.
Pod koniec powoli wlewać tężejącą galaretkę i ponownie dobrze zmiksować. Ja dodałam jeszcze kroplę zielonego barwnika do tej śmietany, ale nie jest to konieczne.
Ubitą śmietanę wyłożyć na biszkopty.
Każdy deser udekorować. Schłodzić w lodówce.