Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z ugotowanej pomarańczy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt./duża
jajko 5 szt.
mąka 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z ugotowanej pomarańczy

Wykonanie:
Pomarańcza dokładnie umyć i ugotować w skórce, następnie zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysto i wymieszać z masą pomarańczową. Następnie ubić białka na sztywno, wsypać mąkę i połączyć wszystkie składniki. Deser przełożyć do przygotowanych naczyń żaroodpornych. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Możemy go podawać na zimno lub na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 17.12.2015 10:56
ciekawy pomysł :)
wwwiolka 16.12.2015 21:02
Bardzo ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak