Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bita śmietana 2 opak
mleko 400 ml
galaretka agrestowa 1 opak
galaretka niebieska 1 opak
galaretka truskawkowa 1 opak
truskawki
posypka cukierkowa
banany 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z truskawkami

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, tylko z mniejszą ilością wody, odstawić do lekkiego stężenia. Banany obrać, pokroić w plastry. Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować, pokroić w kostkę. Mleko dobrze schłodzone przelać do wysokiego naczynia, wsypać bitą śmietanę, miksować przez 3 minuty. Do pucharków po ściankach wlewać łyżką raz galaretkę niebieską i truskawkową, odstawić do stężenia. Następnie na galaretce ułożyć plastry bananów. Banany przykryć połową bitej śmietany. Na śmietanę wykładamy stężałą agrestową galaretkę i resztę śmietany. Na wierzch deseru wykładamy pokrojone truskawki i posypujemy posypką cukierkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak