Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z serka wiejskiego z pieprzem i alkoholem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek wiejski 500 g
żółtko jajek 5
cukier 5 łyżek
amaretto 1/2 kieliszka
rum 1/2 kieliszka
krupnik 1/2 kieliszka
Kawa zbożowa Inka 1 szkl zaparzonej
biszkopty podłużne 1 op
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
kakao do posypania
bita śmietana
cukier

Porada

http://manciawkuchni.blogspot.com/2015/08/deser-z-serka-wiejskiego-z-pieprzem-i.html

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z serka wiejskiego z pieprzem i alkoholem

1. Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę, a następnie dodajemy serek wiejski. Żeby krem był gładki, konieczna jest zmiana końcówki ubijającej na końcówkę do mielenia (do zupy krem). Do masy serowej dodajemy pieprz i dokładnie mieszamy.

2. Inkę mieszamy z alkoholem i cukrem (cukier dodajemy wg własnego upodobania). W takiej mieszance maczamy biszkopty i układamy je w szklankach na przemian z kremem. Deser chowamy do lodówki na kilka godzin.

3. Przed podaniem deser przyozdabiamy kleksem z bitej śmietany i posypujemy gorzkim kakao.

SMACZNEGO :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 15.10.2015 13:10
ale pychotka ten deser
Wiktoria29 19.08.2015 20:38
bardzo ciekawa jestem jak smakuję, zapowiada się świetnie
cukiereczek 19.08.2015 19:44
to się nazywa wspaniały deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak