Deser z serka waniliowego i czereśni

Deser z serka waniliowego i czereśni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek waniliowy

    200 gram
  • czereśnie

    3/4 szklanki
  • herbatniki

    5 sztuk
  • kakao

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Latem przygotowałam sobie kilka słoiczków smażonych czereśni ale można wykorzystać również koktajlowe w słoiczkach lub mrożone które szybko przygotujemy i po wystudzeniu wykorzystać do deserów lub.
Czereśnie mieszam z sokiem z cytryny, herbatniki kruszę na drobne kawałki i zabieram się za przygotowanie deserów. Na dno pucharków wykładam po 1 łyżce czereśni następnie po 1 łyżce serka, 2 łyżki herbatników, 1/2 łyżeczki kakao na to kolejna łyżka czereśni i znowu serek tym razem po 2 łyżki. Wierzch posypuję pozostałymi herbatnikami, układam po 3-4 czereśnie i posypuję startą czekoladą. Przed podaniem warto schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 26.02.2015 20:49
lubię takie desery
Małgorzata Pin 26.02.2015 17:07
Zjadłabym taki deserek.
Monika-twin 26.02.2015 16:18
FAJNY DESER.
Renataj 26.02.2015 12:41
Smakowicie wygląda:)
Grazyna0211 26.02.2015 12:37
smaczny deserek
ilka01 26.02.2015 12:31
wygląda super :)
W poszukiwaniu inspiracji 26.02.2015 12:06
Wygląda bardzo elegancko ;)
Ewa104 26.02.2015 11:50
Oj,czeresnie w środku zimy to ja zawsze chętnie zjem ale w takim deserze szczególnie.
Mniam 26.02.2015 11:26
Wygląda bardzo smacznie i zapewne takie jest. Poproszę na deser :)
Internetowa Kuchnia 26.02.2015 11:05
chętnie bym zjadła ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat