Deser z ptasiego mleczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • różnosmakowe galaretki

    3
  • mleka skondensowanego

    puszka
  • cukru pudru

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy. Galaretki rozpuścić - jedna z nich będzie potrzebna na wierzch, dlatego najlepiej rozpuścić ją nieco później niż dwie pozostałe. Gdy galaretki zaczną tężeć, wlać połowę niesłodzonego mleka skondensowanego do garnka, dodać 2 łyżki cukru pudru i ubić, dodać jedną tężejącą galaretkę i ubić raz jeszcze, szybko wyłożyć na herbatniki, wyrównać, wstawić do lodówki, kiedy ptasie mleczko stężeje, wykonać takie same czynności z drugą galaretką. Gdy obie stężeją, na wierzchu poukładać owoce, np. takie, o jakich smakach były galaretki i zalać trzecią galaretką, włożyć do lodówki do ostatecznego stężenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 10.02.2012 19:36
super
alaaa 10.07.2011 18:34
mój ulubiony deserek
hastalavista 11.05.2011 12:32
super!!!
romanrafal 15.12.2010 19:45
oj tak
Emilia22 16.11.2010 12:58
na pewno pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat