Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z pieczonym rabarbarem i jogurtem greckim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 300 gram
rabarbar malinowy 3 łodygi
miód lipowy 2 łyżki
serek mascarpone 150 gram
herbatniki czekoladowe
jagody goji kilka sztuk
cukier puder 2 łyźki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z pieczonym rabarbarem i jogurtem greckim

Herbatniki pokruszyć .

Rabarbar umyć , przełożyć na blaszkę do pieczenia polać miodem i piec 20 minut w 160 stopniach, następnie schłodzić ,zmiksować .

Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i jogurtem greckim.

Dno szklaneczek wypełnić pokruszonymi herbatnikami, następnie porcja jogurtu z serkiem, mus z rabarbaru, kolejna warstwa serka,posypać jagodami goji.

Przed podaniem schłodzić .

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 21.09.2016 09:46
Deserek apetyczny.
Renataj 20.09.2016 19:43
Super pomysł:)
Wiktoria29 20.09.2016 16:16
fajna propozycja
Ewelina1991 20.09.2016 15:09
świetny deser
Agnieszka-87-25 20.09.2016 15:03
dobry deser
adelajda 20.09.2016 14:57
Fajny deser :)
kasia.s 20.09.2016 13:57
Pyszności :)
kd045 20.09.2016 13:32
ciekawy pomysł
Patrycja33 20.09.2016 13:22
ciekawy deserek :-)
Ewa Wojtaszko 20.09.2016 12:21
wygląda smakowicie :)
Futka 20.09.2016 12:18
Pyszny i pożywny deserek :)
Krzysztof15 20.09.2016 11:46
pyszny deserek
mirosława4 20.09.2016 11:36
zapowiada się smacznie
2milutka 20.09.2016 11:27
Apetyczny i smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak