Deser z owocami lata i galaretką

Deser z owocami lata i galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka

    2 opakowanie
  • serek

    150 gram
  • jogurt grecki

    200 gram
  • cukier puder

    do smaku
  • jagody

    1/2 szklanka
  • truskawki

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki /najlepiej w kontrastowych kolorach/ przygotować zgodnie z informacją na opakowaniu. Każdą w osobnym naczyniu odstawić do całkowitego zastygnięcia.

Owoce umyć i osuszyć. Serek wymieszać z taką ilością domowego cukru pudru aromatyzowanego wanilią, aby nie był zbyt słodki.

Zastygnięte galaretki pokroić w sporą kostkę i rozłożyć do naczyń, w których będzie podawany deser. Następnie dodać po 2 łyżki serka, kilka kostek galaretki i 2 łyżki owoców.

Kolejną warstwę stanowi jogurt grecki wymieszany z cukrem pudrem do smaku. Na wierzchu ułożyć pozostałe owoce.
anemon
Użyłam: serek naturalny i domowy cukier puder waniliowy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat