Deser z owocami i galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galarentka czerwona (truskawkowa, wiśniowa)

    1 szt
  • jogort naturalny

    150 gram
  • krem jogurtowy

    1 sz
  • woda

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 400 ml przegotowanej gorącej wody. Następnie wylać do płaskiej formy i odstawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu galaretkę pokroić w kostkę. Do wysokiego naczynia wlać jogurt i wodę, następnie powoli miksować, dosypując stopniowo krem jogurtowy. Następnie zwiększyć obroty miksera i całość miksować około 3 minut. Gotowy krem nakładać do pucharków używając szprycy lub rękawa cukierniczego, przekładając warstwy kremu kostkami galaretki. Wierzch ozdobić owocami i galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 07.12.2011 09:37
Ach te desery... ;)
Marysia 30.07.2011 09:07
fajne
Iwusia 22.02.2011 22:15
pyszne :)
agata1722 22.02.2011 13:51
proste i dobre
Krzysztof42 07.11.2010 15:42
deseru nigdy nie odmawiam
iwa643 27.08.2010 21:12
czesto taki robie
kamilaj 25.08.2010 16:36
a owoce gdzie :) wedle uznania rozumiem
anja3107 27.06.2010 13:34
bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat