Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z otrębami granulowanymi śliwkowymi, amarantusem ekspandowanym i mlekiem w proszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

amarantus ekspandowany 3 łyżki
mleko w proszku 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
jabłka 2 sztuki
owoce kandyzowane 3 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat
otręby pszenne 3 śliwkowe
serek homogenizowany 125 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: deser z otrębami granulowanymi śliwkowymi, amarantusem ekspandowanym i mlekiem w proszku

Kroki postępowania

1
Podam przepis na 3 osoby. Do każdej z 3 salaterek wsypujemy po łyżce amarantusa ekspandowanego.
Krok 1 - deser z otrębami granulowanymi śliwkowymi, amarantusem ekspandowanym i mlekiem w proszku foto
2
Do każdej salaterki dodajemy pokrojone jabłka. Żelatynę rozrabiamy z przegotowaną wodą. Łączymy żelatynę z serkiem waniliowym i z mlekiem w proszku. Kładziemy na warstwę jabłek.
Krok 2 - deser z otrębami granulowanymi śliwkowymi, amarantusem ekspandowanym i mlekiem w proszku foto
3
Na warstwie z masy rozsypujemy otręby granulowane śliwkowe. Na otręby sypiemy trochę owoców kandyzowanych.
Krok 3 - deser z otrębami granulowanymi śliwkowymi, amarantusem ekspandowanym i mlekiem w proszku foto
4
Następnie znów nakładamy masę z mleka w proszku i serka. Na koniec deser posypujemy otrębami.
Krok 4 - deser z otrębami granulowanymi śliwkowymi, amarantusem ekspandowanym i mlekiem w proszku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 03.01.2013 17:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak