Deser z mascarpone i musem truskawkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszny i szybki w przygotowaniu deser.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • serek mascarpone

    25 dag
  • truskawki

    20 dag
  • bita śmietana w proszku

    1 opakowanie
  • mleko

    100 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Najpierw serek łączymy z cukrem pudrem.
2. Truskawki blendujemy na mus.
3. Bitą śmietanę w proszku ubijamy z mlekiem na puszystość.
4. Do pucharka dajemy serek, potem mus i na koniec dekorujemy bitą śmietaną.
5. Smacznego!

Cukier puder dajemy wedle uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat