Deser z mascarpone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    1 szt
  • Biszkopty

  • śmietana 30%

  • rum

  • truskawki

  • brzoskwinia

  • borówka amerykańska

  • kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietankę 30% ubijamy na bitą śmietanę, delikatnie łączymy z zmiksowanym mascarpone. Na spodzie kieliszka układamy biszkopt polewamy łyżeczką rumu, dodajemy borówki amerykańskie, pokrojone w kostkę brzoskwinie i pokrojone w ćwiartki truskawki, przykrywamy warstwą bitej śmietany z serkiem mascarpone. Robimy dwie takie warstwy. Wieńczymy kakaem i połówkami truskawek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata9 06.03.2014 22:22
lubię takie deserki
Milka100 06.03.2014 21:47
mniam mniam palce lizać
Niki22 06.03.2014 20:24
mm pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat