Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kruszonką, malinami i jogurtem naturalnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na kruszonkę

mąka tortowa 10 dag
cukier 5 dag
masło lub margaryna 5 dag

Dodatkowo

jogurt grecki naturalny 40 dag
maliny świeże świeże 2 szklanki
cukier puder ewentualnie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kruszonką, malinami i jogurtem naturalnym

Kto chce porcyjkę pysznego deseru z malinami prosto z krzaczka i z domową kruszonką. Pewnie łatwiej byłoby kupić zwykłe ciastka i je skruszyć, ale zapewniam Was taka kruszonka jest bardzo pyszna i dziecinnie prosta w wykonaniu, a jak pachnie w całym domu podczas pieczenia...mniam. Zapraszam:)

Wykonanie:

1. Kruszonka: Składniki na kruszonkę przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki, następnie wkładamy ją do lodówki na około 30 minut. Po tym czas rozsypujemy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 20-25 minut. Podczas pieczenia kruszonkę często mieszamy. Upieczoną dokładnie studzimy i przesypujemy do 4 szklanek lub słoiczków.

2. Jogurt: Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy, połowę mieszamy z jogurtem lekko rozcierając, ewentualnie dodajemy cukier puder do smaku. Malinowy jogurt rozlewamy na kruszonkę. Dekorujemy pozostałymi malinami i podajemy.

3. Smacznego życzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 13.10.2017 06:24
Dziękuję:)
gusia1000 13.10.2017 03:05
Super deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak