Deser z kruszonką, malinami i jogurtem naturalnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na kruszonkę

  • mąka tortowa

    10 dag
  • cukier

    5 dag
  • masło lub margaryna

    5 dag

Dodatkowo

  • jogurt grecki

    naturalny 40 dag
  • maliny

    świeże 2 szklanki
  • cukier puder

    ewentualnie do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kto chce porcyjkę pysznego deseru z malinami prosto z krzaczka i z domową kruszonką. Pewnie łatwiej byłoby kupić zwykłe ciastka i je skruszyć, ale zapewniam Was taka kruszonka jest bardzo pyszna i dziecinnie prosta w wykonaniu, a jak pachnie w całym domu podczas pieczenia...mniam. Zapraszam:)

Wykonanie:

1. Kruszonka: Składniki na kruszonkę przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki, następnie wkładamy ją do lodówki na około 30 minut. Po tym czas rozsypujemy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 20-25 minut. Podczas pieczenia kruszonkę często mieszamy. Upieczoną dokładnie studzimy i przesypujemy do 4 szklanek lub słoiczków.

2. Jogurt: Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy, połowę mieszamy z jogurtem lekko rozcierając, ewentualnie dodajemy cukier puder do smaku. Malinowy jogurt rozlewamy na kruszonkę. Dekorujemy pozostałymi malinami i podajemy.

3. Smacznego życzę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 13.10.2017 06:24
Dziękuję:)
gusia1000 13.10.2017 03:05
Super deser.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat