Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z kaszy manny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier 250 gram
kakao 3 łyżki
kasza manna 250 gram
masło 250 gram
herbatniki
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: deser z kaszy manny

. Z litra mleka odlać szklankę i wymieszać z kaszą manną. Resztę mleka wlać do garnka. Dodać. Cukier, kakao i maslo. Całość zagotować od czasu do czasu mieszając. Gdy masa się zagotuje dodac kasze z mlekiem. Gotowac 4-5 minut. Ściągnąć z palnika i dodac migdaly. Polowe herbatników wylozyc na spod bachy. Ciepła masę wylać i przykryć. Warstwa herbatników. Pozostawić. Do ostygnięcia i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak