Deser z kaszy jaglanej

Deser z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • mleko

    400 ml
  • cukier

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • słodka śmietana

    70 ml
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Deser z kaszy jaglanej

Mleko( najlepiej 3,2%) zagotować z masłem i cukrem. Dodać szczyptę soli. Kaszę jaglaną opłukać i dodać do mleka, zamieszać i gotować pod przykryciem. Śmietanę należy zmiksować z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Po zagotowaniu kaszę od razu przełożyć do miseczek i polać śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

misia53 08.05.2015 12:52
bardzo zdrowy deserek
IKrakowianka 19.07.2012 21:10
bardzo smaczne
adam1f 24.06.2012 06:14
dobry
natii3624 05.05.2012 12:43
super pomysł :)
Barbara55 09.04.2011 16:17
dla mnie zbyt odważne
kielcok1 11.03.2011 16:35
kasza jako deser zdecydowanie mi nie odpowiada
rakow2
rakow2 28.12.2010 14:05
nie lubię kaszy
Jolanta40 06.12.2010 09:18
z kaszy jaglanej, ciekawe
aginaa 18.10.2010 15:29
smacznie brzmi:)
zuzanna6 06.10.2010 08:44
Kupiłam właśnie kaszę jaglaną, wypróbuję przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat