Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kaszy jaglanej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szk
miód 3 łyżki
biała czekolada 4 kostki
czekolada mleczna 4 kostki
czekolada gorzka 4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną zagotować do miękkości i podzielić na 3 części. Do pierwszej porcji dodać czekoladę białą, do drugiej porcji dodać czekoladę mleczną, a do trzeciej porcji czekoladę gorzką. Do każdej porcji kaszy dodać po jednej łyżce miodu. Każdą porcję rozdrobnić blenderem.
W pucharkach lub szklankach ułożyć warstwami kaszę. Deser ostudzić.
Przed podaniem posypać wiórkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.03.2015 20:06
smaczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak