Deser z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szk
  • miód

    3 łyżki
  • biała czekolada

    4 kostki
  • czekolada mleczna

    4 kostki
  • czekolada gorzka

    4 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną zagotować do miękkości i podzielić na 3 części. Do pierwszej porcji dodać czekoladę białą, do drugiej porcji dodać czekoladę mleczną, a do trzeciej porcji czekoladę gorzką. Do każdej porcji kaszy dodać po jednej łyżce miodu. Każdą porcję rozdrobnić blenderem.
W pucharkach lub szklankach ułożyć warstwami kaszę. Deser ostudzić.
Przed podaniem posypać wiórkami czekolady.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 16.03.2015 20:06
smaczny deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat