Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kaszą manną i mandarynką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 600 mililitr
budyń toffi 1 opakowanie
kasza manna 5 łyżka
mandarynka 2 sztuka
wiórki kokosowe 2 łyżka
cukier 2 łyżka
czekolada gorzka 2 kostka
cukier waniliowy 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kaszą manną i mandarynką

Na 400 ml mleka z 1 łyżką cukru ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Na pozostałym 200 ml mleka z dodatkiem cukru i cukru z wanilią oraz wiórków kokosowych ugotować grysik. Mandarynkę obrać i pokroić na plasterki. W szklankach lub pucharkach ułożyć budyń, plasterki mandarynek i grysik. Posypać wiórkami kokosowymi i startą czekoladą, podawać na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.12.2012 11:03
pyszny deserek :)
ziutula
ziutula 29.10.2012 00:41
lubię zjeść taką kaszkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak