Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaki 1 szt
galaretka niebieska 1 szt
woda 400 ml
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 1 łyżeczka
fix do śmietany 1/2 opakowania
kolorowa posypka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kaki

Wodę gotujemy, po zagotowaniu rozpuszczamy galaretkę, po wystudzeniu przelewamy do dwóch salaterek, wkładamy do lodówki na noc.

Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder, ja wolę gęściejszą więc dodaję fix do bitej śmietany. Jeszcze chwilę ubijamy.

Na galaretkę dodajemy ubitą śmietanę. Posypujemy cukrową posypką.

Na koniec obieramy owoc kaki, kroimy i dodajemy do deseru.

Podajemy schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak