Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z gruszką i białą czekoladą

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty 100 gram
jogurt grecki 280 gram
gruszka 1 sztuka
banan 1 sztuka
cynamon 1/2 łyżeczka
wiórki kokosowe 2 łyżka
czekolada biała 75 gram
melisa 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z gruszką i białą czekoladą

Biszkopty (herbatniki) zmiksować w robocie. Do jogurtu dodać banana, obraną i pozbawioną gniazd nasiennych gruszkę, wiórki i cynamon. Zmiksować wszystko dokładnie. Cztery kostki czekolady posiekać na drobne kawałki. Resztę czekolady stopić w mikrofalówce lub na parze. W szklankach układać warstwy: biszkopty, jogurt, 1 łyżeczkę stopionej czekolady, biszkopty i jogurt. Posypać wiórkami i czekoladą. Udekorować melisą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 11.12.2013 18:34
pyszny deserek
annagebalska 22.01.2013 09:22
poezja :)
adelajda 21.09.2012 20:39
smaczny deserek !
daria2911 21.09.2012 14:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak