Deser z grejpfruta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grejpfrut

  • woda

    60 ml
  • miód

    1 łyźeczka
  • imbir starty

  • listki melisy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grejpfruta obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Kawałki owocu delikatnie pozbawić białej otoczki. Ułożyć w szklance. Przygotować syrop. Podgrzać wodę, dodać miód, świeżo starty imbir i posiekane listki melisy. Dokładnie połączyć składniki. Ostudzić. Owoc zalać syropem. Udekorować listkami melisy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 01.01.2016 20:43
wart wypróbowania
jagoda5913 20.03.2015 13:36
Super deser
Jadwiga/Jaga85 19.03.2015 23:45
Fajny deserek!
Róża1 19.03.2015 20:52
świetny deserek :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat