Przepis i sposób przygotowania na: Deser z geranium
3 łyżki cukru pudru
8 łyżek białego wina
cytryna
6-8 listków geranium
400 ml śmietany 36%
1/2 ananasa
mango
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka cukru brązowego
6 gałązek mięty
Rozpoczynamy od pokruszenia na drobno herbatników. Następnie
przygotowujemy mus: liście geranium maczamy w soku z cytryny, winie i
cukrze pudrze, i odstawiamy na 20 minut.
Wiórki kokosowe zrumienić na suchej patelni. Owoce obrać i pokroić w
kostkę. W blenderze zmiksować miętę z cukrem, a następnie wymieszać
z owocami.
Liście geranium wyjąć z soku. Śmietanę wlać do miski i dodać sok
z geranium. Mikserem dobrze wymieszać na jednolity mus. Tak
przygotowane składniki układać w szklankach lub pucharkach.
Kolejność jest dowolna. Można najpierw owoce, herbatniki i na wierzch
mus z geranium.