Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z geranium

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Skład

herbatniki 220 g
wiórki kokosowe 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
mięta 6 gałązek

mus

cukier puder 3 łyżki
białe wino 8 łyżek
cytryna 1
śmietana kremówka 400 ml

owoce

ananas 1/2
mango 1

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z geranium

220 g herbatników
3 łyżki cukru pudru
8 łyżek białego wina
cytryna
6-8 listków geranium
400 ml śmietany 36%
1/2 ananasa
mango
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka cukru brązowego
6 gałązek mięty

Rozpoczynamy od pokruszenia na drobno herbatników. Następnie
przygotowujemy mus: liście geranium maczamy w soku z cytryny, winie i
cukrze pudrze, i odstawiamy na 20 minut.
Wiórki kokosowe zrumienić na suchej patelni. Owoce obrać i pokroić w
kostkę. W blenderze zmiksować miętę z cukrem, a następnie wymieszać
z owocami.
Liście geranium wyjąć z soku. Śmietanę wlać do miski i dodać sok
z geranium. Mikserem dobrze wymieszać na jednolity mus. Tak
przygotowane składniki układać w szklankach lub pucharkach.
Kolejność jest dowolna. Można najpierw owoce, herbatniki i na wierzch
mus z geranium.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 22.04.2014 22:25
Musi być pyszne :-)
kasienka23 22.04.2014 20:51
ciekawy przepis
gosia56 22.04.2014 19:38
mam w domu geranium ale jeszcze nigdy nie jadłam;)
Christopher 22.04.2014 19:16
Ciekawy deser.Kiedyś Żona hodowała geranium,teraz brak,a szkoda.
Jusiaa 22.04.2014 18:36
Nie jadłam jeszcze takiego deseru, ale wydaje się dobry :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak