Deser z galaretek i serka waniliowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Bardzo prosty w przygotowaniu deser z galaretką i z borówkami. Jest pyszny, do tego wygląda bardzo efektownie.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Deser

  • biszkopty podłużne

    8 sztuk
  • galaretka

    1 sztuka
  • galaretka truskawkowa

    1 sztuka
  • serek homogenizowany waniliowy

    400 gramów
  • borówka amerykańska

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody i ostudzić. Galaretkę przelać do foremki o wymiarach 20 cm x 7 cm. Dodać borówki i ustawić pod skosem w lodówce do stężenia.

Galaretkę truskawkową rozpuścić w 100 ml gorącej wody i ostudzić. Następnie galaretkę zmiksować z serkiem waniliowym i całość wyłożyć na galaretkę przezroczystą.

Na wierzchu ułożyć biszkopty i delikatnie je docisnąć. Całość odstawić do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat