Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z galaretek i serka waniliowego

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Bardzo prosty w przygotowaniu deser z galaretką i z borówkami. Jest pyszny, do tego wygląda bardzo efektownie.

Składniki:

Deser

biszkopty podłużne 8 sztuk
galaretka 1 sztuka
galaretka truskawkowa 1 sztuka
serek homogenizowany waniliowy 400 gramów
borówka amerykańska 100 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z galaretek i serka waniliowego

Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody i ostudzić. Galaretkę przelać do foremki o wymiarach 20 cm x 7 cm. Dodać borówki i ustawić pod skosem w lodówce do stężenia.

Galaretkę truskawkową rozpuścić w 100 ml gorącej wody i ostudzić. Następnie galaretkę zmiksować z serkiem waniliowym i całość wyłożyć na galaretkę przezroczystą.

Na wierzchu ułożyć biszkopty i delikatnie je docisnąć. Całość odstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak