Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z cukinii z kuchni gruzińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 60 dag
cynamon Prymat 1 łyżeczka
jogurt naturalny 2 szklanki
oliwa do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z cukinii z kuchni gruzińskiej

Wykonanie:
Cukinię obrać, pokroić w grube plastry i poruszyć solą. Następnie smażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron, po czym odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Jogurt wymieszać z cynamonem i obłożyć przygotowaną cukinię na półmisku. Tak przygotowaną cukinię możemy posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 20.09.2014 20:00
Interesujący pomysł.
Wacław 20.09.2014 14:12
ciekawy ten przepis
irenka 19.09.2014 19:53
ciekawy przepis,na pewno pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak