Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z chrupiącą pszenicą w miodzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas w puszce kilka plastrów
śmietana 30% 400 ml,
cukier puder 2 łyżki,
serek mascarpone 250 g,
pszenica 2 szkl,( w miodzie)
listki mięty kilka
czekolada gorzka kilka kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z chrupiącą pszenicą w miodzie

Kilka krążków ananasa odsączamy na sicie a następnie kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem.
Śmietanę 30 % mocno schłodzoną ubijamy na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru.
Następnie ubitą śmietanę delikatnie łączymy z serkiem mascarpone.
Do szklanych pucharków układamy warstwami jak kto lubi.
U mnie pszenica w miodzie następnie cienka warstwa zmiksowanego ananasa, na to ubita śmietana z serkiem mascarpone ,znowu pszenica, śmietana i pszenica udekorowane listkami mięty i kawałkami czekolady .
Drugi deserek podobnie z tym że na górze ostatnia warstwa to ubita śmietana z serkiem mascarpone.(ułożyć można różnie jak kto woli).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.11.2017 23:40
Smaczny deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak