Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z budyniu czekoladowego i jogurtu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 szt.
mleko 2 szkl.
cukier 2 łyż.
jogurt naturalny 300 g
cukier puder 1 łyż.
cukier waniliowy 1 łyżecz.
czekolada starta 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z budyniu czekoladowego i jogurtu

W połowie szklanki zimnego mleka rozpuszczam proszek budyniowy, resztę mleka wlewam do rondelka, wsypuję cukier i doprowadzam do zagotowania. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę budyniową i gotuję na niewielkim ogniu aż do zgęstnienia. Pozostawiam do ostudzenia. Jogurt mieszam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do szklaneczek nakładam ostudzony budyń, na to wykładam jogurt. Dekoruję startą czekoladą i serduszkami z czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak