Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z borówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 900 ml
cukier puder 3 łyżki
mascarpone 2 łyżki
borówki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z borówek

Umyj borówki, włóż do blendera. Dodaj ser, cukier i zmiksuj na wysokich obrotach. Dobrze ochłodź śmietanę i ubij na twardo. Dodaj do śmietany mus z borowików. Zmiksuj kolejny raz na średnich obrotach, aż składniki się połączą. Deser wlej do szklanek. Włóż je do lodówki, trzymaj w niej około 1 godziny. przed podaniem udekoruj borówkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak