Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z błonnikiem i granolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 400 g
błonnik 4 łyż.
płatki owsiane 3 łyż.
cukier 2 łyż.
masło 1 łyżecz.
rodzynki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z błonnikiem i granolą

Kroki postępowania

1
Granola: Na patelni rozgrzewam masło, wsypuję płatki owsiane i cukier. Smażę na niewielkim ogniu kilka minut, aż płatki staną się złociste. Wtedy dodaję rodzynki. Mieszam.
Krok 1 - Deser z błonnikiem i granolą foto
2
Pozostawiam do ostudzenia. Do kieliszków nakładam jogurt naturalny, na jogurt wykładam błonnik.
Krok 2 - Deser z błonnikiem i granolą foto
3
Na błonnik wsypuję całkowicie ostudzoną granolą. Od razu podaję. Do deseru można użyć dowolnych bakalii.
Krok 3 - Deser z błonnikiem i granolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 01.11.2012 17:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak