Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z bitą śmietaną ,masą toffi i granolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

granola 12 łyżek
śmietana 30% 200 ml.
limonka 1 sztuka
serduszka z ciasta francuskieg 4 sztuki
masa toff 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: deser z bitą śmietaną ,masą toffi i granolą

Przepis na 4 deserki.

Śmietanę ubijam z dodatkiem soku z limonki.
na dno pucharków wlewam po 2 łyżki masy toffi(krówkowa),następnie po 3 łyżki granoli ,ubitą śmietaną ( nie słodzę śmietany ze względu na dodatek masy która jest słodka),z ciasta francuskiego wycinam np.serduszko piekę i dekoruję deserek.
smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 22.02.2014 17:49
wspaniały deser
babajaga1969 27.01.2014 15:02
smaczny i delikatny
xbasiax 27.01.2014 14:08
Na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak