Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z bezą i Mascarpone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
serek mascarpone 1 opakowanie
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 3 łyzki
winogrona czerwone 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z bezą i Mascarpone

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek, przekładamy do miski.
Krok 1 - Deser z bezą i Mascarpone foto
2
Białka miksujemy dodając stopniowo cukier.
Krok 2 - Deser z bezą i Mascarpone foto
3
Ubite białka przekładamy do blaszki i pieczemy godzinę w 120 stopniach.
Krok 3 - Deser z bezą i Mascarpone foto
4
W misce miksujemy ze sobą składniki kremu : żółtka, mascarpone i cukier.
Krok 4 - Deser z bezą i Mascarpone foto
5
Upieczoną beze kroimy na 2 części . Na dolną cześć nakładamy połowę kremu- przykrywamy 2 częścią bezy i znowu krem. Górę dekorujemy czerwonymi winogronami. Całość wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny , aby krem stężał. Smacznego :)
Krok 5 - Deser z bezą i Mascarpone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 16.01.2015 13:44
Bardzo ciekawy przepis.
Czyki 15.01.2015 15:34
Jak cudownie wygląda. Chętnie się skuszę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak