Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z bananów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2 sztuki
mleko 300 ml
cukier 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
woda ciepła 1/4 szklanki do żelatyny
cynamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z bananów

Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i studzimy.
Banany obieramy kroimy w mniejsze plasterki i przekładamy do miski, wlewamy mleko, wsypujemy cukry i miksujemy. Łączymy z zimną żelatyną. Przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.
Po godzinie powinny być już dobre. Przed podaniem posypujemy cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Okatina 12.03.2015 10:31
czeka w mojej kolejce do spróbowania a wygląda smakowicie ;-)
miszelka 10.03.2015 11:28
Fajny domowy deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak