Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z ananasem i poziomkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń malinowy 1 opakowanie
mleko 1/2 l
ananas świeży 1/2 sztuki
ciastka maślane kruche 8 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki
poziomki 2 garście
czekolada mleczna ok. 8 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z ananasem i poziomkami

Budyń ugotować na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany budyń lekko przestudzić i rozłożyć do 4 miseczek. Ananasa obrać, usunąć twardy rdzeń. Ananasa pokroić na mniejsze kawałki. Kawałki ananasa rozłożyć na budyniu. Ciastka grubo pokruszyć, rozłożyć na ananasie. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder. Bitą śmietanę rozłożyć na pokruszonych ciastkach. Czekoladę zetrzeć na tarce, posypać nią bitą śmietanę. Każdą porcję deseru posypać poziomkami. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.07.2016 11:42
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak