Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER WANILIOWO – CZEKOLADOWY Z KASZY MANNY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 10 szt
masło 1 łyzka
mleko 500 ml
cukier puder 100 g
żółtko jajek 1 szt
kasza manna 3/4 szkl
kakao 1 łyzka
laska wanilii 1 szt

Porada

Przed podaniem polewamy roztopioną mleczną czekoladą i posypujemy np. odrobiną prażonych orzeszków.

Przepis i sposób przygotowania na: DESER WANILIOWO – CZEKOLADOWY Z KASZY MANNY

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło roztapiamy, dodajemy drobno pokruszone herbatniki, dokładnie mieszamy tworząc „kruche ciasto” i wylepiamy spody 3 foremek / rantów.

Kaszę mannę gotujemy w mleku cały czas mieszając.

Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodając po chwili żółtko.

Do utartej masy dodajemy przestudzoną kaszę, dokładnie mieszamy, a następnie dzielimy na 2 części.

Do jednej dodajemy kakao, do drugiej ziarenka wanilii, mieszamy.

Obydwie masy wykładamy naprzemiennie na kruche ciasto, wygładzamy i odstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 23.06.2016 09:28
Wygląda obłędnie!
Mniam 23.06.2016 07:55
Skusiłabym się na taki deserek :)
Barbara13 22.06.2016 21:59
świetny deserek
marzut 22.06.2016 20:51
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak