Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Wandy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1/2 kg
płatki owsiane 1-2 szkl
masło 1 łyżka
wiórki kokosowe 3/4 szkl
ziaren siemienia lnianego 3/4 szkl
rodzynek 1 garść
słonecznik łuskany 1 op
orzechy
sos
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
cukier waniliowy 1 łyżka
mąka kartoflana 1 łyżka
mleko 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Wandy

Jabłka obieramy, kroimy w talarki, wkładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i wsuwamy na 10-15 minut do nagrzanego piekarnika, aby zmiękły. Teraz jabłka mieszamy z pozostałymi składnikami, jeśli kwaśne, dodajemy cukru i zapiekamy w piekarniku przez około pół godziny.
Sos:
Cukier utrzeć z żółtkiem, cukrem waniliowym i mąką kartoflaną, zalać gorącym mlekiem i zagotować, ciągle mieszając. Sos podajemy w oddzielnym naczyniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 10.10.2012 07:39
fajny deser
kamyk 13.07.2012 21:45
super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak