Przepis i sposób przygotowania na: Deser walentynkowy dama kier
Z galaretki wycinamy foremką do ciastek serduszka.
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając fix do śmietany. Do 1/4 ubitej śmietany dodajemy 1 łyżeczkę cukru pudru i odkładamy, aby później użyć na wierzch deseru. Do pozostałej śmietany będziemy dodawać czekoladę.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy, a następnie łączymy z ubitą śmietaną pamiętając aby najpierw trochę śmietany zahartować czekoladą (inaczej się zważy) Do musu dodajemy skórkę cytrynową.
Serduszka z galaretki przyklejamy do ścianek szklanki (wystarczy docisnąć łyżeczką lub palcem) i napełniamy ją musem z białej czekolady.
Gotowy mus z serduszkami dostawiamy na kilak minut do lodówki, aby lekko stężał.