Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser w stylu „Barbie”

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok owocowy 0,5 l Pysio(banan poziomka, maliny
budyń 1 malinowy
śmietana 30% 250 ml
biszkopty okrągłe 20-25 sztuki
galaretka 1 różowa (rubinowa)
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser w stylu „Barbie”

Do przygotowanych pucharków kruszymy biszkopty. Na jedną porcje około 4-5 sztuki.
Na soku gotujemy budyń. Połowę soku gotujemy, w drugiej rozpuszczamy budyń i zalewamy gotujący sok. Trzymamy na ogniu, do momentu rozklejenia skrobi. Gotowy budyń wylewamy na biszkopty. Odstawiamy na bok by budyń ostygł.
Między czasie żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody. Oddzielnie rozpuszczamy także galaretkę w 2 szklankach przegotowanej wody.

Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, a na koniec rozpuszczoną żelatynę. Śmietankę wylewamy na przestudzony budyń. Odstawiamy do zastygnięcia.
Na wierzch wylewany tężejąca galaretkę.
Odstawiamy do chłodu na około 0,5 godziny. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 30.01.2015 17:59
takie słodkości lubię
cukiereczek 30.01.2015 17:03
prosty wykonaniu,pięknie wyglądający deser
Gracer 30.01.2015 12:23
idealny dla najmłodszych
pestka 30.01.2015 12:23
wygląda bardzo apetycznie
marenka 30.01.2015 12:21
Piękny deser:)
Ania67 30.01.2015 12:17
Rewelacyjnie się prezentuje
MałaMi89 30.01.2015 11:44
Świetnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak