Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
śmietana kremówka 200 ml
cukier puder 2 łyżki
truskawki świeże 300-400 gram
czekolada mleczna 100 gram
masło roślinne 1 łyżeczka
mleko 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowy

Kroki postępowania

1
Czekoladę łamiemy na kawałki i razem z masłem roślinnym i mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Krok 1 - Deser truskawkowy  foto
2
Truskawki obieramy z szypułek, płuczemy i osuszamy.
Następnie maczam w czekoladzie i odstawiamy, aż czekolada zastygnie.
Krok 2 - Deser truskawkowy  foto
3
Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem.
Krok 3 - Deser truskawkowy  foto
4
Galaretkę przygotowujemy według przepis na opakowaniu (przygotowujemy ją wcześniej, by stężała). Tężejącą przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.
Na galaretkę wykładamy bitą śmietanę.
Krok 4 - Deser truskawkowy  foto
5
Na bitej śmietanie układamy truskawki w czekoladzie.
Krok 5 - Deser truskawkowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 25.06.2017 18:38
Fajny deserek;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak