Deser truskawkowo-brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    25 dag
  • cukier puder

    2 łyżki
  • połówki brzoskwiń z kompotu

    8 szt
  • śmietana 30%

    0,5 szklanki
  • cukier waniliowy

  • cytryna

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte truskawki skropić sokiem z cytryny , Ubić śmietanę dodając pod koniec cukier waniliowy, 20 dag truskawek zmiksować i wymieszać z cukrem pudrem i połączyć z bitą śmietaną. Brzoskwinie napełnić kremem truskawkowym i udekorować pozostałymi truskawkami Deser wstawić na 30min do lodówki i gotowe

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 08.05.2012 08:37
pycha
Izabela28 04.12.2010 14:36
pyszne;)
iwona332 22.11.2010 11:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat