Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowo-jogurtowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

"Budyń" jogurtowy

jogurt grecki 500 g
cukier 2 łyżki
kisiel truskawkowy 1 opakowanie na 3/4 litra wody
woda 150 ml

Mus truskawkowy

truskawki 200 g
cukier puder 1 łyżka
sok z limonki 1 łyżka

Dodatkowo

płatki owsiane 4 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowo-jogurtowy

Kisiel truskawkowy mieszamy z cukrem i wodą.

Jogurt grecki zagotowujemy, po czym dodajemy zawiesinę z kisielem. Cały czas mieszając czekamy, aż masa zgęstnieje. Przekładamy ją do czterech pucharków.

Truskawki blendujemy na mus razem z cukrem pudrem i sokiem z limonki, wykładamy na masę jogurtową.

Płatki owsiane prażymy na suchej patelni i studzimy. Posypujemy nimi wierzch deseru, a na środek wykładamy po łyżeczce jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 24.11.2016 18:18
Dobry deser.
Malinka 24.11.2016 12:10
Taki deser-super sprawa!
jan_mag 24.11.2016 10:48
Ale dobre :) mniam!
Mniam 24.11.2016 09:15
Ciekawy ten budyń. Taki w wersji light :)
Krystyna32 24.11.2016 08:14
apetyczny deser
gusia1000 24.11.2016 00:31
Zawsze dobry.
Renataj 23.11.2016 23:12
Apetyczny deserek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak